Varning för farliga istappar?

Idag kunde man höra på svt-nyheterna: "Om du stöter på en farlig istapp, meddela genast polisen din fastighetsskötare".

Min omedelbara reaktion efter detta uttalande var att skratta högt och ställa mig själv frågorna:

"Finns det många farliga istappar på vift? Och hur ska man skydda sig mot dem om de går till angrepp?"

Imaginär fortsättning på svt's nyhetssändning:

"Allmänheten uppmanas därför att beväpna sig med tändstickor eller tändare, för att om möjligt kunna gå till motattack om istapparna blir närgågna och farliga."


Totto?

Jag är sååå sugen på att skaffa häst. Har idag dreglat på bl.a. blocket över fina hästar till salu och stallplatser till bra priser. Jag har bara ett litet, tiny, obetydligt problem:

Jag är pank. Och har dessutom ingen fast anställning.

Min månadsinkomst är för tillfället totalt beroende på efterfrågan av personal på avdelningen där jag jobbar. Längtar tills sjukhusen i detta karga och resurssparande land börjar tillsvidare-anställa folk igen. När jag började läsa till sjuksköterska för några år sedan kunde man välja och vraka bland jobben, men dessvärre inte idag.
Aja, ett sidospår. Är i alla fall extremt sugen på en liten häst att äga, rida och prägla själv.
Men tillsvidare får det duga med ridskola.

Snökaos i stan

Det är vad de säger i alla fall. Men måste kollektivtraffiken vara så desperata i sina försök att förmedla detta budskap?

Idag har jag jobbat min femte och sista dag för denna gång! Nu ska jag njuta av att vara ledig i hela två dagar, sen blir det jobb igen. Min helg ♥! Ska nog bannemej fira ikväll med ett glas vin, och att måla naglarna som jag ju inte får ha målade på jobbet. Sån lyx va?!

Imorgon ska jag gå på bio med min kära Helena & se Shutter Island.. Annars har jag tänkt sova länge på morgonen och njuta av min ledighet, cause I'm worth it!

Och efterrätten..


Bärry med körsbär! Galet gott.
Fick en liten idé om att blanda yoghurten, kanske vända ner lite vispad grädde och frysa in. Bärry-glass, MUMS! OBS, ej testat!

Miss worky-worky half-fabricate?

Jääh, that's ma name biiatch, don't wear it out!

Skämt åsido..

Jag håller för närvarande på att jobba ihjäl mig är för närvarande en självvalt upptagen kvinna mitt i karriären! Till följd av detta har jag försummat min blogg, ve & fasa! Men det är aldrig för sent att ta upp den igen ju.

Inte bara bloggen som har försummats i mitt liv det senaste utan även mitt födointag och mitt sociala umgänge med andra människor. Fröken halvfabrikat, det är jag! Idag blir det smaskig champinjon-soppa! Oerhört enkel att tillaga, gör såhär:

- Inhandla champinjonsoppa på pulver av valfritt märke.
- Gå hem med pulvret.
- Koka upp vatten och pulver enl. anvisning på förpackning.
- Tillsätt mjölk enligt anvisning på förpackning.
- Rör om enligt anvisning på förpackning.
- Förstör absolut inte soppans air av opersonlighet som du nu åstadkommit, t.ex. genom att smaksätta med egenvalda kryddor.
- Häll upp soppan i en djup tallrik.
- Servera med valfri dryck. OBS! Soppan ätes lämpligen med sked.

När det kommer till mitt sociala umgänge det senaste så ber jag berörda parter om ursäkt ifall ni känner er åsidosatta. Min tid har gått åt till att jobba och sova och vara allmänt glåmig och outvilad däremellan. Ses på andra sidan veckan! :)


Freeedag

Och jag har knappt rört mig på flera timmar. Först funderade jag på om jag skulle på AW. Sen funderade jag på om jag skulle följa med Markus & co ut & klubba. Sen funderade jag på om jag skulle gå förbi & säga hej till Amandus & Kim som dricker lite öl ikväll. Men ingetdera blev det. Jag är inte alls lockad av att kliva in i duschen, sminka mig & sen gå ut i kylan. Det kanske är lika bra eftersom jag jobbar imorgon em och sen gör fyra dagar i sträck till. På måndag är det inte längre introduktion som gäller, utan då förväntas jag vara självgående på jobbet. Nervöst. Verkligen.

Har fått lite böcker av Malin:



Har börjat läsa  Caipirinha med  Döden och den är fantastisk på många vis. Jag känner mig så oerhört bekräftad när jag läser den för huvudrollen är så gott som samma person som jag. Många av de funderingar som tas upp kunde lika gärna vara mina och jag förstummas varenda gång ett nytt karaktärsdrag hos huvudrollen uppdagas och visar sig vara ett av mina, bra eller sämre.. Läs den!


Plåtning

Japp, har varit & blivit plåtad nu här på morgonkvisten. Tyvärr är det inte någon flashig tidning eller känd modellagentur som uppmärksammat mig och ville att jag skulle förära dem genom att sätta mitt speciella signum på just deras produktion. Nej, jag var helt enkelt och fotade mig för passerkortet som jag måste ha på sjukhuset för att ta mig in på vissa avdelningar, läkemedelsrum osv. Kanske inte lika glamouröst, men ack så nödvändigt. På kallelsen till fotograferingen stod tydligt längst ner: "Kom i tid".

Givetvis kom jag inte i tid. Jag tror faktiskt att jag har någon genetisk defekt som förhindrar mig från att någonsin komma i tid, vad det än handlar om. Fast till jobbet är jag förstås i tid, men det är en annan sak och jag tror att min lilla defekt vet om detta och medvetet ger mig uppskov på förseningen de gånger det handlar om jobb.

I övrigt finns det kanske en naturlig undermedveten lockelse i att trotsa sådana förmaningar som "Kom i tid" och liknande och att istället göra precis tvärtom? Blir det kanske t.o.m. så att folk blir mer sena rent statistiskt vid sådana förmaningar än om det bara hade stått "Du har tid kl. 11."? För om man har tid kl. 11 så tänker man ju att man ska vara där kl. 11 och inte kvart över, det säger väl sig själv?

"Aaa, jag har en viktig tid kl. 11 på banken men det står inget om att man ska va där i tid så jag tar't efter jobbet istället, kl. 15, aa, precis.." ???

Jäjä, end of discussion!

Mitt liv?

Idag är jag så oerhört trött så att jag knappt orkar lyfta fingrarna & knappra fram osammanhängande meningar på tangentbordet, som jag ju annars brukar göra med till synes outsinlig energi (?). Kände mig svimfärdig när jag reste mig från mitt horisontalläge i soffan förut (OBS! Endast för att hämta russin att mumsa på, inte för att utföra någon form av ansträngande aktivitet eller så). Undrade således om det var mitt liv som rann ur mig, men när jag nöp mig i armen förut verkade det finnas kvar. Tur!

Idag har jag inte druckit kaffe på jobbet, jag har HINKAT kaffe på jobbet. Och när inte den första hinken räckte till så tänkte jag att det väl var lika bra att halsa två till. Ungefär. Kan vara därför jag mår lite skumt kanske.

Tänkte att jag kan la bjussa på nått kul här när jag själv inte har nått att komma med så här kommer ytterligare
en av mina favvolåtar som hängt med länge:


Planer inför våren!

Vad annat kan man göra när snön ligger tjock på backen vecka efter vecka än att börja planera härliga saker inför våren och sommaren?!

Skoplan: Gäller att vara taktisk när man handlar skor inför vår & sommar. Har beslutat att inhandla: ett par nya converse, funderar på svarta, ett par ballerinaskor i valfri utformning och ett par högklackade sandaler. Ja och kanske ett par låga sandaler också? Hmm..

Resplan: Det måste bli en sista-minuten någonstans! I sommar har jag ju bokat upp mig på jobb så där lär det inte bli någon semester förrän i tidigast augusti. Kanske kan avsätta någon vecka i maj eller början av juni? Sen har ju jag & syrran funderat på att göra något roligt, kanske roadtripa i allas vårt vackra schweden? + en campingsemester med mitt kära tjejgäng. Of course.

Inredningsplan: Sätta upp vackra tyger runt min säng. Ev. kakeldekorera mitt kök. Inhandla ny tavla till vardagsrummet.

Prylplan: Köpa en bärbar liten grill. Kan man ha en mer praktisk tingest i sin ägo? Köpa roliga LP-skivor till min kära radiogrammofon (alias baby-love)

Underhållningsplan: Ja, vad ska jag säga? Promenader, picknickar, middagar, utgångar, badutflykter, grillkvällar, spelkvällar, shoppingrundor, fikor, you name it! Ge mig vår nu!







Förstår inte..

vad tusan är problemet med blogg.se?!

Har aldrig haft problem förut, men plötsligt så slutar min header att synas, fast inställningarna är exakt de samma som tidigare. I ren desperation ändrar jag därför helt stilmall, men det fungerar ju uppenbarligen inte heller. Eller att ladda upp en bild till min presentation.

Frustrerad? Svar ja.

Sjukt bra låt!

En av mina absoluta favoriter, bra bilkörarlåt!


Arbetsskor

Jag fick äntligen köpt mina arbetsskor som jag ville ha. Dock fanns de fortfarande inte i beige eftersom vårkollektionen inte lanserats i affärerna ännu, så jag gav upp och köpte dem i svart ändå.



Lite suddig bild, men ändå. Från Ecco och väldigt bekväma att springa runt i korridorerna med (innan använde jag mina gamla converse, inget ont om converse, men de är inte till för att arbeta i). Till ett pris av 899 kr. Värt.

O sömn, jag äro din slav!

Idag vaknar jag alltså kl. 11.30 igen, fast klockan ställdes på 08.20 igår i någon entusiastisk form av övertro på mig själv. Men det var helt enkelt för att I deserved it! Igår jobbade jag nämligen mitt första arbetspass som legitimerad sjuksköterska! Kanske låter simpelt för er som varit sjuksköterskor länge, men för mig var det stort att sätta på sig den silvriga skylten där det klart & tydligt framgick att jag nu var en människa med ansvar, inte bara student som jag ju tidigare varit inom vårdsammanhang (och undersköterska såklart, men den yrkesrollen kände jag mig relativt säker i efter att ha jobbat ett tag). Visserligen går jag ju fortfarande min introduktion, så helt ensam om det sjuksköterskliga ansvaret är jag ju inte, men ändå. Bra gick det iaf, även om jag fortfarande känner mig som en stumt gapande idiotisk fisk ibland när någon frågar något som jag känner att jag borde veta och ha svar på snabbt. Men erfarenhetens tid kommer, tids nog, intalar jag mig som någon gammal spåkunnig gumma i ett skönlitterärt verk.

Nu ska jag sätta i mig lite frukost! Ledig idag, imorgon blir det mer jobb.

MÅSTE ju bara kommentera Avatar som jag skrev i förra inlägget att ag skulle se på bio. Såg den i 3D och det var en helt fantastisk upplevelse, så vacker film! Och med ett bra budskap. Nybyggare vs Indianer i ny tappning, men den är jäkligt välkommen!







RSS 2.0