Sherlock Holmes

Trailer:

Denna såg jag i veckan, mycket underhållande. Men hur kan det möjligtvis bli fel med Jude Law OCH Robert Downey Jr i rollerna? Svara, hur kan det?!


Vuxenhetstankar?

Jag funderar mycket på det här med att bli riktigt vuxen. Visst, jag är 24 år gammal, snart på mitt 25:e och har rent juridiskt sett varit en vuxen människa i över 6 år, men jag tänker mest på det där med att komma vidare härifrån och hur den vägen kommer att se ut.

Många som är i min ålder har barn och familj och kanske stadigt jobb sedan flera år tillbaka.
Många lever för dagen och har inte riktigt bestämt vad de vill göra med sina liv.
Många är som jag, vet med viss säkerhet vad den närmsta framtiden kommer att innehålla rent yrkesmässigt, men inte alls på resterande plan i livet.

Min fråga är: Hur ska man hinna med allt man vill göra?

Jag vill resa mer, jag vill jobba och tjäna pengar som jag själviskt kan spendera på saker som jag själv vill ha, jag vill skaffa mig ett stadigt jobb hemma, jag vill läsa en kurs och putsa på min skolfranska och spendera mer tid i Paris, jag vill jobba som sjuksköterska i Sydney, jag vill ha man & barn, villa & häst, jag vill vidareutbilda mig, jag vill..... MYCKET!

Men allas vägar ser olika ut & jag kanske inte behöver känna pressen att jag både skall ha hunnit resa mer, jobbat utomlands & skaffat barn innan jag fyller 27. Kan vi säga 35? Amen det e bra, då syns vi på andra sidan 35-årsstrecket! Hej så länge, jag måste skynda mig att göra.. saker..

Linsgryta

Det blir en sen middag idag och jag har bestämt mig för att laga min fantastiskt goda (och billiga) linsgryta!

Det här behöver man till 4 portioner:

- 3-4 morötter
- Valfri mängd vitkål
- 2,5 dl röda linser
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 burk krossade tomater
- 1,5 grönsaksbuljongtärning
- ca. 7 dl vatten
- 1 tsk socker
- Ev. valfri köttingrediens; t.ex. stekt kyckling, falukorv eller köttfärs.

Gör så här:

Skala och skiva morötterna och strimla kålen. Hacka lök och vitlök och fräs alltsammans i olja i en gryta.
Tillsätt vattnet och buljongen. Skölj linserna och tillsätt dem när vattnet kokat upp. Koka ca. 5 min eller tills linserna blivit gula. Tillsätt socker, krossade tomater och valfri köttingrediens, salta och peppra. Låt grytan puttra under några minuter tills att linserna är färdigkokta. Häll av överflödig vätska.

Servera med creme fraiche och hackad persilja!
Njut!


P3-Guldgalan

Ägde rum igår kväll på Scandinavium här i Göteborg. Artisteliten var total, vad sägs om Lars Winnerbäck, Miss Li, Amanda Jenssen, Johnossi, mustasch osv. Alltså hade jag lätt kunnat ge min högra hand för att närvara. Men nää, jobb och mystisk sjukdomsbild.

Hade en läskig kroppslig upplevelse igår: Från att ha varit 100% tiptop så blev jag plötsligt väldigt trött och helt matt i kroppen. En halvtimme senare började jag få en underlig migränliknande huvudvärk, frossbrytningar och lätt illamående. Jaha, tänkte jag, svininfluensan trots vaccination måntro? Och började förbereda mig mentalt på ett par dagars sjukdom. En timme senare var allt borta. ?!!. Väldigt konstigt, men skönt att jag slipper bli sjuk.

Idag tillgodogör jag mig alltså P3-guldgalan via allas vårt intranät. Lyssna på dessa goingar!

Ledig är jag också idag, lite ofrivilligt kan man väl säga. Man har det inte fett som nyexaminerad sjuksköterska i en storstadsregion i dessa tider :) Tänkte ägna min dag åt att vara kreativ här hemma, hänga in tvätt och försöka åstadkomma ett fint kollage att hänga på väggen i vardagsrummet. Sen blir det antagligen lite träning ikväll, gympapass.

Kram på er.

Muffins!

Har varit hemma hos Madde ikväll, in da hood. Vi drack in-da-hood-vin och Madde hade bakat fina in-da-hood-chokladmuffins som vi dekorerade med allsköns saker som bara en äkta konditor kan ha hemma. Tur att Madde är sambo med en trevlig sådan!

Mycket snack blev det och kaffet och rödvinet gick utmärkt ihop. Jättetrevlig afton!



Fina va? Och uuurgoda!


P.S. Layouten på den här sidan är fortfarande under konstruktion.

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer det alltså automatiskt upp en text med "Välkommen till min nya blogg". Givetvis är det precis det jag själv vill säga också!

Har ju haft en annan blogg innan, men kände nu att jag ville vara en aning mer privat, framförallt i mitt domän-namn som tidigare inte var privat alls. Fröken Silver är mitt nya namn och ni är välkomna att komma med synpunkter på det. Personligen tycker jag att det är ett GRYMT namn, sådan känsla och mystik i det ;P

 


RSS 2.0