Katt

Min syster skickade denna bilden till mig, på sitt lilla nytillskott i familjen.


Lite suddig bild, men himlans söt!

Eftersom min syster & hennes kille båda är lagda åt det lite morbidare hållet (mest min syster) sitter de just i detta nu & försöker komma på ett riktigt läskigt namn som katten kan heta. Om det hade varit min katt hade jag kort & gott döpt den till nått fjolligt gulligullnamn. Och sedan hade jag pussat den & pussat den & pussat den. Lilla katten

Lortgris

Det finns inte en tillstymmelse till hejd på grisigheterna i detta hem. När man tagit itu med oredan på ett område (städningen, check!) så kommer nästa problematiska moment: Tvätten.

Den enda tvättmaskinen i mitt hyreshus är ur funktion. Får sånt ens hända? En alert granne, troligtvis med samma rena-kläd-behov som jag, hade redan anmält skadan till fastighetsskötaren, det kunde man bli varse genom att läsa en prydligt handskriven liten lapp upptejpad på tvättmaskinen häromdagen. Detta var alltså tre dagar sedan. Är maskinen fortafarande ur funktion? Svar: ja.

Då återstår två alternativ:
1) Tvätta alla kläder för hand i handfatet. HUR effektivt är det egentligen? (Eller roligt för den delen)
2) Gå runt och lukta svett & gamla använda trosor. Fresh.

Jag vet vilket alternativ det blir. Men lust har jag inte ändå. Ska ta en kvällspromenad först, och titta på det annalkande ovädret.

Johan, min synske vän

Hur tusan kunde Johan veta att jag är ledig imorgon & pricka in denna förfrågan så himla rätt? Han är baske mig för bra för att vara sann.




B for boobies

Amen kul med hormoner liksom.

Mina hormoner är så konstiga. Ungefär var tredje månad får de för sig att de ska ha lite extra lattjo med min kropp sådär ett par veckor lagom före mens. "Tjoho!" hojtar hormonerna entusiastiskt. "Nu kör vi på med lite spännande ägglossningssmärtor, två styck riktigt smärtsamt uppspända ballonger till bröst och sedan kryddar vi till det hela med lite vanliga, hederliga hudproblem. Lattjo lajbans, minst sagt!"

"Jaha" svarar jag trött och gläds i mitt stilla sinne åt de två månaderna i taget som det är jag som är ute och går med mina bröst, inte tvärtom.

Midsommar

Min midsommar var ganska så perfekt faktiskt, lugn, skön & avslappnad.

Hade en perfekt dag på jobbet, med precis lagom arbetsbelastning. Sill, potäter & jordgubbar serverades också. Nubben lyste dock med sin frånvaro. Förstår inte varför.

Sedan begav jag mig till sommarsköna Kungälv för en supertrevlig midsommarmiddag hos Malin & Tomas. Och där fick man minsann nubbe, som det sig bör! Vi avnjöt även en god jordgubbskaka, spelade spel & skrålade Singstar så att det måste varit en ren fröjd för de 90-åriga grannarna att höra. Avrundade kvällen med en urspårning på franska, sedan begav jag mig hemåt vid en försvarbar tid.

Tänkte önska er alla en fortsatt skön midsommarhelg!


Lite rädd nu

Pratade i telefon med min syster nyss. Vi diskuterade v. 28, då jag har lovat (snarare tjatat mig till) att vara kattvakt åt min systers lilla kattbebis eftersom hon ska ta med sig sambon & åka till Arvikafestivalen den veckan.

Efter att min syster sagt att jag skulle få med någon spray med citrusdoft att spraya på soffan "om katten råkar kissa där, det är ju trots allt bara en unge", blev jag dock något tveksam till hela projektet. Kattkiss? I min lyxiga soffa? Njaa. Det blir nog till att plasta in soffan den veckan i så fall. För kattbesök vill jag ju ha. Kisset kan jag va utan.

Sommarlycka

Idag är jag glad av flera olika anledningar:

- Hade igår en njutningsfull kväll på "Allsång med Lotta" på Liseberg med mina kära vänner Malin & Johan. Markoolio, Charlotte Perelli & Lisa Nilsson gästade & spexade, himlen var fantastiskt blå & solen lyste för en gångs skull i sin egen närvaro. De somriga sångerna ljöd från våra vältrimmade stämband & allt var bara härligt. Avslutning på kvällen: Världens bästa mojito på Heaven 23.

- Det var även en väldigt trevlig dag på jobbet idag. Fick gå på utbildningsdag med lite sovmorgon & sedan föreläsningar fram till kl 12. Därefter pluggade jag lite PM på avdelningen och sen blev det repetitionsövningar i Sjukhus-HLR med några av mina kollegor. Galet roligt hade vi när vi sprang på fejkade akutlarm, komprimerade & defibrillerade, syrgasade & ordnade fria luftvägar på löpande band. Jag tror att den här jobbsommaren kommer att bli väldigt trevlig, kollegorna (gamla som helt nya) är toppen!

- Samtal med chefen: Jag kommer att få ett långtidsvikariat till hösten som sträcker sig till januari!(!!!!!)

- Efter jobbet träffade jag på Natta, som bara råkade flanera förbi på en promenad precis när jag slutat jobba. Här har vi ringt om varandra i flera dagar & så bara råkar man ha sån tur att man möts av en slump! Skvaller, skvaller, skvaller. Bestämde att vi skulle soldejta på torsdag om det är väder, ser verkligen fram emot det!

- Jag mötte upp bästa Oscar på drottningtorget i eftermiddags. Vi delade på en mäktig frapino på en parkbänk i molndiset medan vi väntade på bussen till Ikea. Mötte upp Maddie & hennes Sara där, åt GOD Ikea-mat (+prinsesstårta) och jag handlade sedan en fin ljuslykta, en hylla till vardagsrummet, en krukväxt, galgar & lakan (av billigaste sort). Fin kväll med goda vänner.

Bilder från gårdagens Lisebergsbesök



"Den bästa Mojito i stada!"


Bilder från Grebbestad ♥


Härligt hade vi det! Lugnt, skvallrigt, njutbart & festligt. Ett ganska bra recept på en grym semester med två av de bästa.

Grebbestad

Och som om det inte vore nog med Kreta-semestern så ska jag idag åka till Grebbestad för två nätter i stuga tillsammans med kära Malin & Emelie! Verkar bli skapligt väder också. Jag säger bara en sak: Räkfrossa!

Därför blir det ytterligare ett uppehåll i bloggandet ett par dagar. Jag vet, det är dåligt.
Nu måste jag packa!


Regnvåt Grebbestadsbrygga juni 08

Hemma igen

Efter en helt underbar vecka på Kreta! Resan blev precis så som jag hoppats på, dvs. full med sol och bad, god mat, morgonpromenader, avslappnat leverne och en hel del flanerande, småshoppande och så vidare på den lilla orten där vi hamnat. Utvilad nu? Ja, det är bara förnamnet. Nu kan den här jobbsommaren får börja! Men först ska jag njuta av mina kvarvarande semesterdagar, en får passe på.

Lite bilder från semestern dårå:


Sol

Tänkte sticka ut mitt bleka, halvsjuka nylle i solen en sväng. See you later!

Skrattkramp

Någon som följer True Blood? Detta är vansinnigt roligt!

Min kväll som sjukling

Jag lyckades till slut samla ihop tillräckligt med ork för att hasa mig ner till den lokala videobutiken.

Och att glass är bra mot förkylning, det vet väl varenda människa?! Denna, Banan & choklad från Lejonet & Björnen var fruktansvärt god!

Filmen, Män som hatar kvinnor, var väl också helt ok. Fast eftersom jag precis läst boken hade jag lite svårt att tycka att den var sådär värst fängslande, eftersom böcker oftast är så mycket bättre (och mycket mer detaljerade). Den får i alla fall betyg godkänt med plus för en snygg rollprestation av Noomi Rapace.

Barnslig

Ibland blir jag precis som en tjurig 3-åring när saker och ting inte går min väg.

Hade finfina planer för imorgon (under förutsättning att jag skulle må bättre då): Låna mammas gamla bil, dra till Ikea med Madde för att handla otympliga saker som man absolut inte kan få med sig på bussen, äta lunch + prinsesstårta på Ikea (favorit i repris), lasta av inköpta grejer hemma hos mig och sedan hos Madde, köra tillbaka till Kungälv, plocka upp Malin och åka ut mot Marsstrand för sol och livsnjuteri av stora mått. Men nej. Bilen kan alltså inte lånas eftersom bromsarna blivit dåliga. Ej heller pappas bil finns till förfogande eftersom han är borta på jobb någonstans. Fan fan fan.

Hur reagerar jag? Jo, jag blir besviken, tjurig och irriterad eftersom ovanstående saker inte går att genomföra utan bil (om det inte ska ta ca. 7 timmar längre). Så blir jag spydig mot min mamma i telefon, fast hon inte förtjänar't. Moget va?

När det faktiskt finns alternativa sätt att njuta av en ledig dag imorgon:
Luncha på stan, ta spårisen till saltholmen, picnicka, och kanske avrunda med en trevlig stund på någon uteservering. Bara som förslag.



Sinne för ekonomi

Mitt sinne för ekonomi är helt enkelt oslagbart. Oslagbart dåligt.

Igår efter jobbet sprang jag på Natta nere i Sahlgrenskas kulvert, där vi har våra omklädningsrum. Vi pratade rent allmänt om saker en stund, bland annat vet jag att jag yttrade mig om min ekonomiska situation och sa "Jag har insett att jag inte har fullt så mycket pengar kvar som jag trodde, verkligen dags att börja hålla i dem, så att man kan unna sig saker på Kreta istället". Så vet jag helt säkert att jag sa. När vi hade sagt hejdå drog jag ner på stan för att hämta ut resväskan som jag köpt på Accent dagen innan. Tänkte lite spontant att det kunde vara trevligt att kika in på H&M en stund innan och bara strosa lite och nypa i plaggen som jag INTE skulle köpa. Vad händer? Jo, jag kommer ut ur affären med detta och ett saligt, nyshoppat leende på läpparna:

Visserligen ett relativt billigt kalas, men ändå. Jag skulle ju inte shoppa (fast innerst inne är jag rätt nöjd).

Idag har mitt halsont som jag gått runt med i liten skala i några veckor faktiskt brutit ut. Tillsammans med en sprängande huvudvärk som tvingade mig att sjukanmäla mig från jobbet imorse. Synden straffar sig själv? :P

RSS 2.0