From som en girig munk.

Idag damp min deklaration ner i brevinkastet och landade på hallgolvet med en lovande liten duns. Eller var den oroväckande? Genast måste jag stilla min nyfikenhet så jag slet snabbt upp brevet. Och drog en lättnadens suck. Runt midsommar kommer jag att vara en av dem som likt Broder Tuck i Disneys Robin Hood saligt utbrister: "Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!". Och skrattar girigt. HA HA HA HA HA.. De pengarna kommer jag att kunna.... betala första låninbetalningen till CSN med.  HA?HA?

Trots detta levde jag idag efter devisen "shop til you drop". Med finess måste jag säga. Efter en fika med bästa Natta & sen en shoppingtur med några fina Kungälvtöser kom jag hem ett par saker rikare: ett linne, en tunika, en kjol, hårsnoddar och ett armband. Dessutom hittade jag ett par lite speciella örhängen på Gina Tricot som jag inte kunde låta bli att köpa. Tycker om originella örhängen. Skulle gärna lägga upp en bild på mina fynd här, men eftersom min internetanslutning som bekant har någon form av bipolär sjukdom så är det tyvärr inte möjligt idag.

En ny dator hade kanske också suttit fint när vi ändå är igång och klagar på tekniken. Min gamla (men kära) laptop skyller på sin höga ålder och tvångsförhandlar sig till extra fikapauser ungefär var 10:e minut. I dessa är det inte möjligt att ge den några som helst kommandon, för då piper den bara irriterat och fortsätter att mumsa på sina cookies med glappande löständer.


Dagens fysiska aktivitet: Jogging/powerwalk-runda på 40 minuter samt magpilates.




Bröllopsplaner

Idag har jag varit hemma hos Malin & pratat om ditten & datten över en kopp chai-te och oemotståndliga after eight. Vi snackade bl.a. bröllopsplaner inför sommaren då min kära vän faktiskt blir en gift kvinna.

Jag ska vara kombinerad brudtärna & toastmaster på detta tidernas bröllop och fick en skitbra grej av Malin:


Denna ska jag läsa tills jag kan rabbla den i sömnen och när sommar'n e här kommer den att vara tummad till oigenkännlighet!

Har även börjat spana på lite klänningar inför bröllopet. Hittade den här skönheten på Nelly.com och blev lite nykär sådär. Gimme gimme!


Bellona Dress SEK 399, Vila - NELLY.COM





Dummare?

Med risk för att låta väldigt dömande och negativ måste jag ställa en fråga:

Hur korkade är egentligen dagens tonåringar eller unga förmågor? Nu menar jag ju långt ifrån att alla tonåringar eller yngre människor (än jag) är korkade, men jag tror att jag haft lite otur de senaste dagarna och stött på extra många människor som bara "haft lite otur när de tänker". Som idag när jag väntade på bussen. Eller igår på spårvagnen. Och så vidare.

Faktiskt blir jag helt bestört och ganska så matt ibland när jag hör hur vissa unga (framförallt tjejer) pratar med varandra. Och snälla, om jag lät sådär i samtal med mina polare när jag var 18-19, så slå mig med något hårt i huvudet. Finns det inget djup? Och även om man snackar om ytliga saker så skulle det kanske underlätta med åtminstone en smula intelligens? Eller så är det bara jag som börjar bli gammal & bitter & med dåligt minne så att jag inte kommer ihåg hur jag själv var (eller är?? God forbid). Men detta tänker jag ihärdigt förneka i så fall och även i fortsättningen kommer jag att vara den där människan som himlar med ögonen när någon yttrar något osedvanligt korkat i min närhet.

Så.. nu vet ni att ni kan använda denna text emot mig när jag råkar säga något ogenomtänkt & korkat :P

Duktig flicka.

Beviset för att jag åtminstone gjort EN insats i mitt hem ikväll:

<-------- Diskat!

Passar samtidigt på att visa upp mitt trendigt mossgröna köks-kakel, nyrenoverat för bara en månad sedan med hjälp av trendsättaren Blaa Blaa Something Something som medverkat i senaste numret av ELLE inredning. I wish.

Det är snarare rådande mode på 40-50-talet som satte inredningsstandarden i mitt hus. Men likt hemmafruarna då tycker jag att det är riktigt fancy och jag (OBS! Måste läsas med 30-talsrikssvenska à la reklamfilm) "stoltserar med mitt moderna och tidsenliga kök, där jag enkelt kan svänga ihop de mest fantastiska familjemåltider".

Över & ut.

Hemmafru?

Min lägenhet ser ut som om den skulle platsa i det där teveprogrammet där några kommer hem till en och städar bort ens sanitära olägenheter, vad det nu heter. Alltså borde jag, för att åtgärda detta som den vuxna människa jag tydligen är:

-diska (mitt diskberg är oliiiiidligt högt à la Peter Harrysson)
-städa (slakta dammråttor)
-tvätta (Nä men de rutiga byxorna jag använde i 5:an sitter finfint på mig fortfarande, jag lovar)
-kasta ut saker jag egentligen inte behöver (Tex. halva min garderob, reklamblad som jag sparat för att de är roliga att titta i, tomma shampo-flaskor som står kvar i duschen osv osv.)
-sortera alla viktiga papper och sånt i pärmar, alternativt lådor (vaddå min sjuksköterskelegitimation, var är den? Vaddå lönebesked för 2009 så jag kan deklarera, vaddå arbetsgivarintyg?)

Slutsatsen är att misär råder i mitt hem just nu. Sorgligt nog för alla parter kommer detta inte att åtgärdas under den närmsta söndagkvällen. Det är roligare att läsa min spännande bok!



Lång helg..

Trots att vi förlorar en timma inatt när klockan ska ställas fram. Det där med jämningar av vår & vinter hit och dit har varit ett gissel för mig i hela mitt liv, åt vilket håll ska klock-jäkeln ställas liksom? Tills förra sommaren då jag fick ett  tips av en kollega på diabetes-medicin: På våren vill man ta fram sina utemöbler och på vintern vill man ställa tillbaks dem i förrådet. And that's the way the jämnings work också! Sedan jag vinnlagt mig om denna utemöbelsteori har jag stolt kunnat slänga in kommentarer om vår- och vinterdagjämning i vuxna samtal. Ni kan ju bara se framför er hur cool jag verkar när jag lite nonchalant, på måfå sådär, säger att "ja nu i helgen är det ju onekligen dags att ställa fram klockan ja.. det är sannerligen på tiden må jag säga" (OBS! Jag brukar alltid säga saker som "det är sannerligen på tiden må jag säga". Or not)

Precis hemkommen & nergosad i soffan efter en hård soft arbetskväll på sjukan. Himla lugnt har det varit. Sedan är det alltid lika kul att fram emot festtider åka vagnen hem och lyssna på alla partyprissar som e på väg ut. Som idag när det klev på tre killar, kanske 20+ (?) som förde en livlig diskussion om.. Sovjetunionens fall? Nästa riksdagsval? Åtminstone Melodifestivalen för tusan? Nej, om Bamse.

Kille 1: Asså, Bamse, han är ändå rätt överskattad. När han inte druckit nån dunderhonung så är han ju bara en vanlig, svag liten björn. Liksom.

Kille 2: Aa, det är rätt, klen är han. Det är ju egentligen ett riktigt slöseri det där med dunderhonungen också. För han blir ju lika stark om han bara dricker en liten tub som om han dricker en hel burk. Skitstark blir han då, värsta supermusklerna.

Kille 3: Nähä?

Kille 2: Johorå, så är det. Man borde räkna ut det där överskottet men någon slags graf.

Kille 1: Egentligen är det ju farmor som har den riktiga makten som vet hur man tillverkar dunderhonungen. Hon borde vara hjälten i serien. Kanske inte lika coolt, men ändå.

Kille 2: Aaa. Skalman är ju för skön också. Han slaggar fan alltid när det verkligen gäller.

Kille 1: Mm, men tror du att han skulle ha kommit nånstans i det verkliga livet då?

Kille 3: Brumme-Lisa, är hon nått het då?

Hahaha, helt galet och så fortsatte det tills Bamses dotter trashtalkats för sina osexiga glasögons skull, vargen helgonförklarats och killarna hoppat av vagnen. Jeez, hoppas de får en bra kväll.

Imorgon ska jag jobba på mitt extrajobb & kränga hamburgare till euforiska hockeyentusiaster. Sen blir det simning! God natt!


Jag är för all del ingen atlet..

Men oj vad jag promenerade i det fina vädret idag! Från sahlgrenska - vasa - ullevi - Redbergsplatsen och hela vägen hem till mig. Underbart härligt!

Tona mig inför sommaren någon!

Dagens note to self efter en hastig blick i spegeln: Komma igång med träningen. Vilket inte vore så svårt, jag har både gymkort, träningskläder och bronkdilaterande inhalator i full beredskap. Men jag tycker att det är så fruktansvärt TRÅKIGT att komma iväg till gymmet, usch! Så, jag intalade mig själv att det bästa vore att göra något varje dag (om möjligt) och att inte bara hänga upp allt på de där förbenade gymbesöken som får mig att tappa all motivation totalt. Varför inte varva med fler långpromenader, simning och cykling t.ex. Och kanske två gymbesök i veckan. Det viktigaste är väl att man håller en jämn nivå av kom-igång?

Idag är jag dock förkyld så träna ska jag ju inte göra. Däremot hittade jag en liten lustig, överpedagogisk pilates-film på youtube som jag testat idag. Lite kämpigt för magen var det allt, men man blir ju inte direkt svettig. Kanske inte meningen heller, testa!





En bild säger mer än...

Hittade lite bilder på facebook, från Maddes födelsedagsfest i helgen. Det var en väldigt trevlig fest och kväll och jag klarade mig helskinnad hem utan vare sig fyllerelaterade blessyrer eller pinsamma händelser att desperat försöka förtränga dagen efter. En väldigt behärskad afton med andra ord. Trodde jag?

Före:

Fullt normal, uppenbarligen socialt fungerande.

Efter:

????!!

Usch, idag har jag ont i halsen!

Frulle

Hur många kungälvs-bruttor behövs det för att koka ägg, kaffe, te och bre smörgåsar och sedan njuta av detta på ett fulländat sätt?

Svar: Gärna sju, men det går också tämligen väl med bara tre. Som idag när jag, Cissi & Helena frukostdejtade hemma hos Helena & hennes sambo.



Fantastiskt! Vänner är allt bra fina.


Ledig is my name.

Har varit extremt okontaktbar den senaste veckan. Den oursäktliga anledningen till detta är jobb jobb, arbete, work, jobb och arbeit. Story of my life. Nu är jag i alla fall ledig och ska därför sluta gnälla.

I lördags tog jag dock en 22-timmarspaus från jobbet och var iväg på Jävlar Anamma-konsert! Helt galet egentligen, 80% vrålande män i alla möjliga utföranden, öl som kastas runt i hela lokalen, ett band med underbart obscena texter och ett jäkla drag helt enkelt. Det första som hände när jag klev ut på trädgårns dansgolv för att knö mig fram till scenen var att ett ölglas spontantömdes i halsringningen på min klänning och rann hela vägen ner till trosorna. Mmm, lovely :)

En favorit från deras repertoar:

Kalla mig lantis bara, gör det :)
Hade i alla fall med mig ett lika lantligt, gött gäng. Bra kväll, bra skit!




Nytt ord:

Min pappa lärde mig igår ett nytt ord/uttryck: Dagsmeja. Jag har aldrig hört detta ord användas förut, men när jag sa det tittade samtliga av mina släktingar på mig som om jag precis sagt att jag inte visste att det varit ett andra världskrig. Ungefär.

För er övriga som spelar i samma liga som jag vad gäller okunnighet kan jag förklara att dagsmeja är när snön smälter p.g.a. solen även fast det är minusgrader ute. Dagsmeja och tö är därför inte samma sak.

Nu ska den här ignorante saten skutta vidare ner till tvättstugan & lära sig nya grejjer :)

Ma sista aend aa

Efter en skön helg där det festats, chillats, kalasat och flytthjälpts-åt-nära-vänner är det nu dags att spendera en natt hos syrran i hennes nya lya. Skönt ska det bli, bara skvallra å ta det lugnt.

<-------- Jag & syrran ♥

Det känns tungt

Vad i allsin dar har hänt?! undrar ni förstås förskräckt.

Inget allvarligt alls, men lite ego-sorgligt på något vis. Förra månaden fick jag syn på en väska som jag ville ha, inte bara ville ha-ville ha, utan hett måste ha, men som jag inte hade råd med just då. Jag tröstade mig med att jag kanske kunde köpa den nästa månad istället. När det nu är nästa månad och jag fortfarande inte har råd att köpa den och dessutom ser hur den liksom börjar minska i antal där ute i affärerna, som om den när som helst kommer att vara slutsåld, då känns det tungt.

Jag får väl trösta mig med ett paket nudlar.

RSS 2.0